Тернополянам пояснили, що не варто довіряти фірмам, незнайомцям і сайтам, де реєструють на «Зелену Карту»

Опубліковано в Життя краю 15.10.2018

Нерідко тернополяни  ставали жертвами продуманої шахрайської схеми. Якщо громадянин отримує право на візу за лотереєю «ґрін кард», то шахраї, які мають усю інформацію про людину і навіть її номер, наданий системою програми під час подання заявки, вимагають оплати більше 10 тисяч доларів за візу. Вони вдаються навіть до залякування.

Як розповіла у Тернополі віце-консул Сполучених Штатів Америки Емілі Тікенсон, усім, хто подає документи на Грін-карту, варто знати: участь у лотереї є абсолютно безкоштовною, а в разі виграшу вам треба сплатити лише 330 доларів за співбесіду, 220 – за медичний огляд та 220 – еміграційний збір. При цьому кошти підуть у касу Посольства США, а не невідомій людині, фірмі.

— Ми серйозно боремося з корупцією, яка стосується візової лотереї. Минулого і цього року ми відкидаємо більше, аніж одну заявку від одного імені. Також одразу, коли ви будете нам надавати інформацію для анкети, ми пояснюємо вам, що якщо у вас є більш аніж одна заявка у системі, ви не можете виграти «Зелену Карту». Буває, що людина звернулася до фірми, залишила там свої особисті дані. Коли цьому громадянину випадає зареєструватися самому, може виявитися, що фірма використала вашу інформацію та заповнила заявку від імені іншої людини, — наголосила віце-консул.

Пані Емілі радить тернополянам не звертатися за допомогою в оформленні документів на Грін-карту ні в які агенції, а заповнювати заявку особисто на сайті Посольства.

Немало людей довіряють агенціям та дають їм заповнювати анкети. Не раджу так довіряти їм, адже фірми нерідко можуть викрасти ваші дані та щороку заповнюють анкети без вашого відома й дозволу. Найкращий варіант – заповнюйте анкети самостійно. Якщо ми отримаємо інформацію, що у вас є багато анкет, або дізнаємося про шахрайство агенції, ми передамо цю інформацію в поліції, проте надалі не зможемо контролювати, як просувається розслідування, — повідомила  Емілі Тікенсон.

Гостя підмітила, що на сьогодні в Інтернеті з’явилося багато сайтів, які від імені Посольства США і за окрему плату пропонують допомогу у виграші в лотереї Грін-карти. Жінка підмітила, що людям варто бути обачними й оминати такі сайти, адже достовірну інформацію можна отримати лише на офіційному сайті Посольства США в Україні.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.