Зволоження та побільше вітамінів – поради тернопільської лікарки, що потребує шкіра восени

Опубліковано в Життя краю 09.10.2018

Деякі тернополяни помітили, що з настанням осені їхню шкіру почали турбувати сухість, лущення, підвищена чутливість, блиск. Саме тому людям варто знати декілька порад, щоб «адаптувати» шкіру обличчя до холодного осіннього періоду.

До головних осінніх проблем зі шкірою традиційно входять: посилення сального блиску в Т-зоні, загострення вугрової висипки, стягнутість, неефективність звичайних засобів по догляду за обличчям.

За словами тернопільської лікарки-дерматолога Ірини Різник, на зовнішній вигляд шкіри з настанням осені негативно впливають перепади температури, холод, сильний вітер, синтетичний одяг, кондиціонери, сухе повітря в приміщеннях. Саме тому жінка радить уважно підійти до вибору «осінньої» косметики і не нехтувати деякими процедурами.

У вересні сонце може ще приносити те тепло й ефект на шкіру, що і влітку. На шкіру несприятливо впливає насамперед підвищена вологість, перепади температури, нестача вітаміну Д, холодний вітер і т. д. Тож для того, аби берегти шкіру красивою і здоровою, варто уникати цих факторів. Восени насамперед важливе зволоження шкіри й робота з вітамінними комплексами. При виборі крему потрібно, щоб денний зволожував, а в нічний входили вітаміни. У нічному догляді потрібно зробити окремий акцент на вітамінізацію шкіри, щоб підготувати її до зими. У складі крему повинні бути активні вітаміни – Е, С і А. Літня спека спадає, отже можна підібрати крем з середньою по щільності текстурою, а флюїди відкласти до весни. Якщо у вас жирна шкіра, розширені пори, з’явилися перші зморшки або пігментні плями, варто вибрати косметику, до складу якої входять кислоти, — розповіла фахівчиня.

Ірина Різник підмітила, що до складу косметики, яку використовують восени та взимку, має входити більше жирових компонентів, ніж влітку.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.