Тернополяни, не видушуйте прищі, бо завдасте собі проблем

Опубліковано в Життя краю 08.10.2018

Чимало тернополян люблять видавлювати прищі, які псують вам не тільки зовнішність, але й настрій. Тільки не варто ігнорувати поради дерматологів, які наголошують, що не можна застосовувати силу до прищів, адже це може завдати неприємних наслідків на все життя.

Як тернополянам доводилося видавили хоч один прищ у своєму житті, ви знаєте, що після цього на тілі залишається рана. Як правило, ми не звертаємо на це особливої уваги, але в невеличку ранку може потрапити інфекція. До того ж, не факт, що після того,як ушкодження загоїться, на його місці не залишиться шрам.

Як розповіла тернопільська лікарка-дерматолом Ірина Різник, несподівана поява прищів може свідчити насамперед про різні збої та порушення в роботі систем і органів організму. Саме тому, за словами спеціалістки, спочатку необхідно виключити наступні чинники, що є причиною появи прищів на певних зонах тіла.

 — Якщо ви просто видусите прищ, то це навряд чи допоможе вам позбутися джерела його виникнення. До того таке самостійне намагання позбутися дратівливого прищика може при звести до проблем. Ви не тільки ризикуєте пошкодити шкіру – на обличчі можуть залишитися великі знаки, можливо навіть шрами або рубці. У косметології це називають постакне. Існують кілька ступенів захворювання, залежно від глибини пошкодження шкіри. Курс лікування може тривати місяцями, іноді роками. Захворювання може проявлятися у вигляді: застійних червоних плям або навіть синців, шрамів, гіперпігментації. Ви також можете травмувати капіляри і кровоносні судини, в результаті на обличчі з’являтися червоні плями або синці. Навіть якщо ви зможете очистити пори або проколоти прищ, на цьому ж місці може з’явитися негарний і неестетичний шрам. Гній, який знаходився в середині, нікуди не дінеться. Він зсередини ніби розриває шкіру, — повідомила тернопільська лікарка.

Ірина Різник зазначила, що видавлюючи прищ, людина розносить його вміст по шкірі, тож інфекція може попадати у здорові пори й заражати нові ділянки шкіри.

Наступна публікація: У Тернoпoлi 4 нoвi рекoрди

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Українська команда Тернопільщини відремонтувала три автівки для Сил спеціальних операцій
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відремонтував Силам спеціальних операцій ЗСУ 3 автомобілі. Вони…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.