Тернопільщина переймається, щоб не «заразитися» від сусідів

Опубліковано в Новини 19.05.2016

Як вберегти господарство від хвороби.

Під керівництвом першого заступника голови обласної державної адміністрації Івана Крисака відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізотичної комісії при Тернопільській обласній державній адміністрації.

На засіданні йшлося про ситуацію щодо африканської чуми свиней (АЧС) в Україні, зокрема у Хмельницькій області, та заходи щодо запобігання занесення збудника хвороби на територію Тернопільщини.

Начальник відділу забезпечення протиепізоотичної роботи Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області, секретар комісії В. Марків нагадав присутнім про причини виникнення, шляхи та механізми передачі збудника АЧС, охарактеризував епізоотичну ситуацію в Україні.

«Останній спалах хвороби зафіксовано в індивідуальному господарстві у с. Гірчична Хмельницької області» - поінформував В. Марків.

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Іван Крисак звернув увагу на недопущення занесення збудника на територію Тернопільської області.

 

«Варто посилити контроль за надходженням свиней та продукції галузі на Тернопілля з інших областей, - наголосив Іван Крисак.  – А також – встановити на шляхах області ветеринарно-поліцейські пости, які б контролювали за незаконним обігом тварин і продукції тваринного походження».

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.