На Тернопільщині посадовець хотіла землю, а отримала – штраф

Опубліковано в Новини 18.05.2016

1700 гривень заплатить за ігнорування конфлікту інтересів.

Органами прокуратури області вживаються заходи не тільки щодо виявлення правопорушень, пов’язаних з корупцією, а і щодо усунення причин та умов, що сприяли вчиненню корупційного чи пов’язаного з корупцією правопорушення або невиконання вимог Закону України «Про запобігання корупції», повідомляє прес-служба прокуратури Тернопільської області.

   Так, за результатами розгляду подання, внесеного Чортківською місцевою прокуратурою на розгляд сесії сільської ради в порядку ст.65 Закону України «Про запобігання корупції», скасовано рішення сесії про виділення у власність земельної ділянки секретарю цієї ради.

   Нагадаємо, Чортківською місцевою прокуратурою складено протокол про вчинення вищевказаним секретарем сільської ради правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 172-7 КУпАП, за неповідомлення у встановленому законом порядку про наявність у неї реального конфлікту інтересів при прийнятті сесією сільської ради рішення щодо виділення їй у власність земельної ділянки. За результатами його розгляду, судом притягнуто секретаря до адміністративної відповідальності та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в сумі 1700 грн.

 

   Загалом, упродовж поточного року органами прокуратури області у порядку ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції» внесено 25 подань, за результатами розгляду яких на даний час притягнуто 15 посадовців.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.