На тернопільському автовокзалі - злочини за одним сценарієм

Опубліковано в Новини 11.05.2016

За викрадення ноутбуків буде покараний уродженець сусідньої країни.

Як зазначили в ГУ НП області, у вчинені серії крадіжок тернопільські працівники поліції обґрунтовано підозрюють 48-річного громадянина Молдови. Від протиправних дій зловмисника потерпіло чимало пасажирів на центральному автовокзалі в Тернополі.

Зі слів начальника кримінальної поліції Головного управління Нацполіції в області Степана Яцуха, звернення від громадян про крадіжки ноутбуків почали надходити до поліцейських ще в грудні минулого року. Невідомий викрадав недешеву техніку з салонів рейсових автобусів.

Проведеними оперативно-пошуковими заходами правоохоронці встановили особу зловмисника. Ним виявився громадянин Молдови. У Тернополі чоловік проживає з дружиною. Замість чесного заробітку, розробив прибуткову злодійську схему. Крадій приходив на перон автовокзалу та ретельно спостерігав за пасажирами. Помічаючи у руках когось з них ноутбук, відстежував жертву, аж поки та не заходила до салону автобуса. Усі потерпілі залишали речі на сидінні без нагляду та виходили з транспорту. Цим і користався злодій. Під виглядом пасажира заходив у автобус і викрадав ноутбуки. Крадене майно пересилав знайомому до Одеси, а вже звідти отримував грошовий переказ за продану техніку.

Наразі працівники поліції задокументували шість фактів крадіжок комп’ютерів. Зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні злочину передбаченого частиною 2 статі 185 ККУ (крадіжка вчинена повторно). 
Вирішується питання про обрання до підозрюваного запобіжного заходу. Слідчі дії тривають.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Українська команда Тернопільщини відремонтувала три автівки для Сил спеціальних операцій
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відремонтував Силам спеціальних операцій ЗСУ 3 автомобілі. Вони…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.