Тернопільщина знову виготовлятиме горілку

Опубліковано в Новини 28.11.2017

Кілька років горілчаний завод Kalganoff, що у Збаражі, перебував у занедбаному стані. Лише нещодавно, коли у місто прийшли інвестори, які вклали у відновлення заводу майже 350 млн. грн., він запрацював знову.

Завод був започаткований ще у 1946 році, де на той час вироблялися виноградні, плодово-ягідні вина, соки, морси, мармелад, зефір, лікеро-горілчані вироби. Тривалий час він не експлуатувався у зв'язку з відсутністю в держави коштів на реконструкцію, заміну застарілого обладнання, будівель і споруд, які стали непридатними.

Однак сьогодні завод оснащений сучасним обладнанням, що дозволяє виготовляти продукцію практично без участі людини. Особливістю підприємства є також наявність власної артезіанської свердловини глибиною 70 метрів, що розташована на території заводу, адже якість води для приготування горілки – один з найголовніших елементів.

- Сьогодні ми стаємо свідками того, як Тернопільська область стає на стежку повернення до того стану, коли вона займала четверте місце в Україні за показниками виготовлення спирту. Відкриття та реконструкція таких підприємств є явищем позитивним, адже веде за собою створення робочих місць, сплату податку та, відповідно, поповнення обласного бюджету. Особливо це актуально в нашій аграрній області, де є велика кількість необхідної та якісної сировини, - розповідає голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук.

В той час в Тернопільській облдержадміністрації кажуть, що за останній рік інвестори особливо зацікавились нашим краєм:

- Якщо порівнювати капітальні вкладення за минулий рік і цьогоріч, то ми бачимо суттєву різницю. Адже торік загальна сума капітальних вкладень в реальний сектор економіки області склала приблизно 3,5 млрд. грн. Цього ж року вже жовтень місяць показує, що ця сума складає 4 млрд. 700 млн. грн. До кінця року ми вийдемо на показник більше 5 млрд. грн. капітальних інвестицій. І це добра динаміка, – інформує Степан Барна.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.