У Тернопільській області 330 осіб з інвалідністю отримали роботу

Опубліковано в Новини 26.11.2017
Третього грудня щороку відзначають Міжнародний день інвалідів. В Україні, як і у світі, зростає турбота про осіб з обмеженими фізичними можливостями та забезпечення їх права на працю.
У центрах зайнятості Тернопільщини таким особам сприяють у підборі підходящої роботи відповідно до їх професійних навичок, знань, рекомендацій медико-соціальної експертної комісії та індивідуальної програми реабілітації інваліда з урахуванням побажань людини; організовують професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації безробітних; надають профорієнтаційні та профінформаційні послуги, залучають до посильної тимчасової зайнятості, навчають основам роботи на комп'ютері, техніці пошуку роботи та самопрезентації, консультують з питань започаткування власної справи.
У всіх центрах зайнятості області встановлено пандуси чи сигнальні кнопки виклику фахівців, обладнано кутки для інвалідів з відповідною інформацією про підприємства, які пропонують роботу цій категорії населення, про навчальні заклади, що здійснюють їх професійну підготовку, про професії та спеціальності, за якими організовується навчання.
В інформаційних секторах для роботодавців розміщено резюме інвалідів.
Також, у всіх об’єднаних територіальних громадах області діють інформаційні кутки служби зайнятості, у 12 ОТГ облаштовано робочі місця для представників центрів зайнятості, які у визначені дні надають відповідні консультації жителям громад, у тому числі й особам з обмеженою працездатністю. Фахівці центрів зайнятості разом із соціальними партнерами організовують виїзні інформаційно-консультаційні дистанційні майданчики в громадах.
Протягом січня-жовтня 2017 року послугами центрів зайнятості Тернопілля скористались 953 особи з обмеженою працездатністю.
Упродовж 10 місяців 2017-го роботодавці пропонували інвалідам 334 вакансії або на 1,5% більше у порівнянні із цим же періодом 2016 року. На 1 листопада 2017-го актуальними були 154 вільних робочих місця для інвалідів (у 2016 році - 117).
330 осіб згаданої категорії працевлаштовано за направленнями БЦЗ, з них 276 осіб зі статусом безробітного. Одному безробітному з інвалідністю виплачено одноразово допомогу по безробіттю для започаткування власної справи.
За сприянням служби зайнятості області 105 осіб з інвалідністю проходили професійне навчання. 54 інваліди брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру.
На 01.11.2017 301-ній безробітній особі з обмеженими фізичними можливостями продовжується пошук підходящої роботи.
Також, за 10 місяців 2017 року послугами центрів зайнятості Тернопільської області скористались 44демобілізовані учасники АТО, які мають інвалідність. З них за направленнями базових центрів зайнятості працевлаштовано 4 особи, в тому числі 1 атовцеві виплачено допомогу по безробіттю для відкриття власної справи. На 1 листопада 2017-го 15 колишнім воїнам-інвалідам надаються послуги щодо сприяння у працевлаштуванні.
 
Прес-служба Тернопільського обласного центру зайнятості
(телефон 23-49-77).
Фото: з відкритих джерел. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.