У Тернополі сміття планують переробляти з користю

Опубліковано в Новини 20.04.2016

Цим пропонують зайнятися китайські інвестори.

Тернопільщину відвідали  інвестори, представники китайської компанії «China Western Power Industrial Co Ltd». Офіційна зустріч з місцевою владою відбулася у приміщенні Тернопільської обласної державної адміністрації. Присутні обговорили перспективи залучення інвестицій в будівництво заводу із утилізації відходів.

«На Тернопільщині представлені всі умови для максимального залучення інвестицій, — підкреслив заступник голови – керівник апарату ТОДА Ігор Вонс. — В області нараховується 740 сміттєзвалиш та полігонів для твердих побутових відходів. А також 26 підприємств, що займаються вивозом сміття. Звісно, ми підтримуємо ініціативу будівництва сміттєпереробного заводу й готові надалі разом працювати у даному напрямку».

Під час зустрічі обговорили питання об’ємів поставки сміття, можливість збільшення його за рахунок залучення інших регіонів. А також виділення земельної ділянки під будівництво заводу.

До слова, обладнання вказаної компанії з переробки сміття забезпечить не лише утилізацію відходів, а й виготовлення матеріалу для будівництва доріг. Окрім цього, технологія спалювання сміття дозволяє виробляти енергію й тепло. До того ж зі сторони китайських інвесторів розглядається реальна можливість модернізації енергосистеми як такої.

 

Представники китайської компанії «China Western Power Industrial Co Ltd» підсумували, що відкриті для подальшого співробітництва й серйозно налаштовані впровадити даний проект в життя саме на теренах нашої області.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.