Версія для друку

Митний експеримент дає свої плоди на Тернопільщині

Опубліковано в Новини 10.11.2017

Тернопільська митниця ДФС, як загалом митниці країни, доводить ефективність своєї роботи. Так, за підсумками десяти місяців до бюджету перераховано 1 млрд 018 млн гривень. Фактичні надходження порівняно з січнем-жовтнем минулого року зросли на 288 млн грн або 39%. Це дає можливість ДФС виконати свої зобов’язання по фінансуванню ремонту та реконструкції дорожньої інфраструктури.

У рамках експерименту за результатами роботи Тернопільської митниці ДФС у жовтні 2017 року очікується зарахування 2,5 млн грн до спеціального фонду Тернопільського обласного бюджету для фінансового забезпечення будівництва та реконструкції автомобільних доріг загального користування. Загальна сума за 10 місяців становитиме 73,2 млн гривень.

У розрізі видів податків найбільше надійшло від сплати податку на додану вартість – 871,9 млн грн (приріст до минулого року склав 210,4 млн грн або 32%). Також сплачено 114 млн грн мита (+54,5 млн грн); 29,5 млн грн акцизного податку (+22,3 млн грн або в чотири рази більше); 2,3 млн грн плати за здійснення митних формальностей та інших платежів (+0,6 млн грн або 35%).

Серед товарів, при митному оформленні яких сплачено найбільше податків, були легкові автомобілі; сідельні тягачі та трактори колісні, машини або механізми для збирання або обмолоту сільськогосподарських культур, причепи та напівпричепи для перевезення вантажів, свіжоморожена риба.

Відділ організації роботи

Головного управління ДФС у Тернопільській області