Версія для друку

Нові деталі про ЗНО-2018 для тернополян

Опубліковано в Новини 08.11.2017

У розділі «Предмети ЗНО» розміщено актуальні характеристики сертифікаційних робіт, критерії оцінювання завдань відкритої форми з розгорнутою відповіддю та програми зовнішнього незалежного оцінювання.Пропонуємо ознайомитися з інформацією, яка допоможе майбутнім учасникам підготуватися до проходження зовнішнього незалежного оцінювання 2018 року.

Читайте також: Учителі зможуть проаналізувати, як їхні учні виконують завдання ЗНО

У характеристиці сертифікаційної роботи з певного навчального предмета зазначено структуру тесту, кількість та типи завдань, наведено схему нарахування тестових балів і кількість балів, які можна отримати, правильно виконавши всі завдання тесту. Також у характеристиці зазначено час, відведений на виконання тесту. Детальне ознайомлення з інформацією, зазначеною в характеристиці сертифікаційної роботи, допоможе раціонально розподілити час для написання тесту та виробити власну стратегію ефективної роботи під час проходження зовнішнього незалежного оцінювання.

Критерії оцінювання завдання з розгорнутою відповіддю містять розширену інформацію про нарахування балів за виконання завдань за певним критерієм. Наприклад, після ознайомлення з критеріями оцінювання власного висловлення з української мови учасник тестування буде знати, з яких частин має складатися власне висловлення та наявність яких помилок призведе до зменшення кількості тестових балів під час оцінювання цього завдання.

Читайте також: Пробне ЗНО-2018. Реєстрація розпочнеться 9 січня

Програми зовнішнього незалежного оцінювання 2018 року містять вимоги до рівня загальноосвітньої підготовки учасників з певного навчального предмета. Саме на основі програм ЗНО, які розробляє та затверджує Міністерство освіти і науки України,  укладаються тестові завдання сертифікаційних робіт.

Також стануть у нагоді під час підготовки до тестування коментарі фахівців УЦОЯО та аналіз інформації, як учасники виконали завдання зовнішнього незалежного оцінювання у 2017 році.

За інформацією прес-центру УЦОЯО