Мер Монастириська штучно знищує комунальне підприємство та не йде на компроміс, - депутат міськради

Опубліковано в Новини 07.11.2017
В жахливих умовах та за мінімальну зарплату працюють співробітники КП «Монастириський комунсервіс».

Відверто розповісти про непрості стосунки із міським головою Андрієм Старухом, який не підтримує важливе підприємство, наважилася директор Олександра Іванців. Бореться за гідні умови праці та якісне прибирання і обслуговування міста також депутат Монастириської міської ради від політчної партії «Українське обєднання патріотів - УКРОП»  Світлана Безділь.

КП «Монастириський комунсервіс» займається водопостачанням, благоустроєм та прибиранням у місті. Через відсутність підтримки з боку міської влади, у підприємства виникли значні борги. В інших районах області влада з бюджету виділяє гроші для їх погашення, проте у Монастиристку ситуація інша.

- Міська влада гроші дає лише на благоустрій, а водопровід не фінансує зовсім. На їх переконання «вода має заробляти сама на себе». За таких умов, аби виплачувати гідну заробітну плату, ми повинні піднімати тариф на воду, а його влада просто не погоджує, компенсувати різницю в цінах відмовляється - розповідає Олександра Іванців.

На разі, керівник підприємства має нараховану  зарплату у 4500 грн, головний бухгалтер та інженер мають 4000 грн, а решта співробітників, від економіста до двірника, мають 3200 грн. Керівниця зауважує, що така ситуація є не нормальною, коли фахові економісти, інженери отримують таку низьку оплату. Через малі зарплати підприємство ледь втримує наявний штат, а про нових працівників навіть не йдеться. Не хочуть за такі гроші обслуговувати кладовище, ринок та стадіон.

- Зараз іде зима, усі роботи пов’язані з очищенням доріг, дворів – виконує наш комбінат. За ці гроші люди не захочуть виконувати тяжку роботу. За 2600, які працівник отримує «на руки», сидіти півдня у каналізаційному люкові? Це неправильно, - обурюється пані Іванців.

Ситуація з КП «Монастириський комунсервіс» - найгірша в області, говорить директор. Для порівняння, у Бучачі аналогічне підприємство функціонує в зовсім інших умовах. Вони мають підтримку від влади, гідні зарплати і що не менш важливо – комфортні умови для праці у відремонтованих приміщеннях. Останнім колектив Монастириського КП похвалитися не може, натомість працює у старих приміщеннях.

 - Три рази я давала міському голові на підпис штатний розпис, розроблений відповідно до умов чинного законодавства, а підписувати його він не хоче, опираючись при цьому на необ’єктивні причини. Підтримує у встановленні справедливості керівника КП і депутат Монастириської міськради від партії УКРОП Світлана Безділь.

- Коли я стала депутатом, пропонувала міському голові збільшити штат підприємства, найняти більше двірників, адже місто недостатньо прибиралося, засмічувалося. Натомість, мер постійно приймав звіти КП як задовільні і нічого не змінював. Тепер, коли працює новий керівник усього два місяці і хоче щось змінити – виникають питання, виникають проблеми, - підкреслює Світлана Базділь.

Як розповіла депутат, першопричиною конфлікту став ремонт дороги для якого був знайдений міською радою підрядник, що не є  платником ПДВ. У такому випадку, його мало сплачувати КП (сума сягає 20000 грн.). Однак директор підприємства відмовилась від такої співпраці. Після цього у неї почалися проблеми.

- Обурює і питання із зарплатами, чому міський голова може собі виплачувати 15 тисяч грн, заступнику 13-14 тисяч грн, а очільниця такого важливого підприємства не може мати хоча б 8? Моя позиція – терміново скликати депутатську комісію. Якщо мер має щось проти начальника КП, тоді потрібно зібрати інформацію про фінансовий та господарський стан підприємства за час, коли вона очолювала установу до декретної відпустки, та за час, коли був інший керівник і з’ясувати, коли і чому виникли проблеми та борги, - зазначила обраниця.

Неприпустимими вважає укропівка і умови, в яких змушені працювати співробітники КП «Монастириський комунмервіс», який до того ж, на період виборів, служить виборчою дільницею. Всупереч ультиматумів мера, але виходячи з реалій, Олександра Іванців була змушена закупити нові меблі. Аби зекономити, збирала ці меблі власноруч разом із головним бухгалтером. Ситуація сягає абсурду, проте цього вперто не бачить мер Андрій Старух. Світлана Безділь наполягатиме на скликанні депутатської комісії та об’єктивному аналізі фінансової та господарської  діяльності КП «Монастириський комун сервіс».

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.