Жителі Ланівців, що на Тернопіллі споживатимуть чистішу воду

Опубліковано в Новини 30.10.2017

Нещодавно в Ланівцях запрацювала нова біологічна очисна споруда, яку побудували коштом Державного фонду регіонального розвитку на умовах співфінансування із місцевим бюджетом.

Як розповідають в Тернопільській облдержадміністрації, по рахунку така споруда вже сьома в нашій області.

Ще два роки тому біологічні очисні споруди працювали лише в самому Тернополі, а по районах люди споживали воду, котра не проходила жодних попередніх очисток. Тепер на території області працює 7 очисних споруд, на будівництво та запуск яких із бюджету Тернопільщини впродовж двох останніх років було виділено майже 70 мільйонів гривень.

Загалом у Ланівцях проживає більше восьми тисяч люде, а нещодавно відкрита очисна споруда дозволяє забезпечити від 87 до 99% очистки води, що дає можливість виправити ситуацію для навколишнього середовища та убезпечити населення від захворювань та отруєнь.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.