Версія для друку

Укропівцю Юрію Сисаку зловмисники намагаються помститися за викриття незаконних рубок на Зборівщині (документ)

Опубліковано в Новини 27.10.2017
Прийшовши на посаду директора РКАП «Зборіврайагроліс», Юрій Сисак виявив масштабну вирубку цінних порід дерев у селі Годів.

Після обліку та розрахунку завданих збитків, які сягали мільйона – вирубка припинилася. Проте очевидно, що образа у деяких місцевих мешканців, причетних до злочинних рубок, ще не пройшла і досі.

Юрій Сисак на посаду директора РКАП «Зборіврайагроліс» прийшов у грудні 2015 року. Тоді ж ініціював перевірку стану лісових угідь та незаконно зрізаних дерев зокрема. За результатами цієї перевірки, на території Годівської сільради було знайдено 191 пеньок, тобто таку кількість дерев було незаконно зрізано. Для порівняння, перевірка у інших селах, а саме Присяівцях, Кальному, Славному, показала 17, 32 та 120 пеньків відповідно.

Внаслідок вирубки у Годові державі завдано збитків на більш як мільйон гривень. За цими фактами було порушено кримінальні справи правоохоронцями, проте до цього часу вони не отримали результату.

Після здійсненої перевірки, відкриття кримінальних справ, вирубка у селі Годів припинилася. Очевидно, що заборона зрізати дерева та на цьому заробляти - розізлила місцевих мешканців. Так, образа не пройшла і досі, адже під час цілком законної зачистки угідь від зламаних вітром дерев, місцеві мешканці заблокували проїзд техніці і працівникам «Зборіврайагролісу» та протримали їх до 4-ої ранку.

- Дивує позиція поліції, яка заявляє нібито ми не показали документів. У нас правоохоронці їх і не запитували, займалися більше блокувальниками, проте всі дозволи ми направили в поліцію та екологію вже зранку. Зрештою, їх розслідування покаже, на чиєму боці правда, а дії годівчан я вважаю простою помстою за те, що припинив незаконну вирубку, - зазначив укропівець Юрій Сисак.