Версія для друку

Ігор Побер: Нам нарешті потрібно покласти край цій касті недоторканих

Опубліковано в Новини 26.10.2017
У четвер, 19 жовтня, Верховна Рада України включила до порядку денного та направила до Конституційного Суду для оцінки законопроекти № 7203 Президента України та № 6773 групи депутатів на чолі з Юрієм Левченком, які стосуються депутатської недоторканості.
Парламентарії віддали за перший проект 336 голосів, за другий – 328 із 226 необхідних.
Народний депутат України від фракції БПП Ігор Побер в прямому ефірі телеканалу «Рада» висловив свою думку щодо цих законопроектів.
– Я завжди говорив, що підтримую зняття депутатської недоторканості. Вона мені також не потрібна. Я не маю що приховувати і це дуже добре, що перший крок для відміни недоторканості ми вже пройшли. Нам потрібно сісти і добре опрацювати новий законопроект, не зважаючи на те, чи буде він президентським, чи депутатським. Можливо, він взагалі буде спільним. Ми обіцяли реалізувати цю реформу, а обіцянки треба виконувати. Тим більше, за вікном стоять люди, вони цього потребують, – зазначив Ігор Побер.
Також нардеп вважає, що дуже важливо, аби в демократичній країні люди виходили на мирні протести, якщо їх щось не влаштовує. Необхідно, щоб представники мітингів протестували справді щиро, відверто та не лукавили.
– Добре, що зняття недоторканості все-таки проголосували. Нам  нарешті потрібно покласти край цій касті недоторканих. Про це усі говорять вже 25 років, отож потрібно почати реалізовувати такі плани, – додав Ігор Побер.