Версія для друку

Калинову алею пам’яті повстанців висадили у селі Антонівці

Опубліковано в Новини 15.10.2017

На території колишнього штабу воєнної округи УПА «Волинь-Південь», що у лісі за селом Антонівці Шумського району, висадили калинову алею пам’яті повстанців, які боролися та загинули за вільну Україну.
 
У цьому ж лісі також повністю відтворили життя і побут українських патріотів, яким доводилося вести свою боротьбу підпільно. На території штабу відновили криївку, конюшню, пекарню та школу. А імена загиблих воїнів УПА та їхніх командирів з 35 сіл Шумського району закарбували на пам’ятних стелах, біля яких, власне, висадили кущі символу України – калини.

Долучилися до акції працівники апарату Тернопільської обласної державної адміністрації, керівники структурних підрозділів ОДА, молодь та активісти. Спільно із дітьми посадив калину й очільник Тернопільщини Степан Барна.
«Ми є свідками відновлення меморіального комплексу штабу УПА «Волинь-Південь». Тут творилася історія України, тут гинули хлопці-повстанці. Сьогодні наш обов’язок – виховувати майбутні покоління на прикладі героїв Української Повстанської Армії та на прикладі вже сучасних героїв, котрі віддали найцінніше – свої життя за Україну. Гадаю, що подібні кроки та вшанування дозволять нам усім замислитися над великим і сильним майбутнім нашої держави», – зазначив Степан Барна.