«Немає суддів «чорних» і «білих», всі вони повинні бути антикорупційні» - Ігор Побер

Опубліковано в Новини 03.10.2017
Тема створення Антикорупційного суду вже давно набула резонансності. Її почали обговорювати як на міжнародній арені, так і всередині України.
Закордонні експерти, політики вже давно наголошують на тому, що не потрібно зволікати з створенням Антикорупційного суду. Цього вимагають як МВФ, так й наші світові партнери. Такої ж думки дотримуються вищі чиновники та політичні діячі.
Зокрема своє бачення висловив й народний депутат України від фракції БПП Ігор Побер. На думку, народного обранця, ефективнішим методом боротьби з корупцією стало б не створення окремого суду, а запуск антикорупційних палат при кожному «домі Феміди»:
- Не можуть бути одні судді антикорупційні, а всі, що залишаться – корупційні. Це цілком абсурдно. Я згідний з позицією Президента: потрібно окремо створювати палати в українських судах. Вони б окремо займались вищими чинами влади та розслідували корупційні злочини та притягували винуватців до реальної відповідальності. Немає суддів «чорних» і «білих», всі вони повинні бути антикорупційні, - наголосив Ігор Побер.
Нагадаємо, під час відкриття міжнародного форуму «YES» у Києві глава держави заявив, що вже в жовтні в Україні може з'явиться антикорупційна палата. Оскільки створення антикорупційного суду – це довготривалий процес, він зачекає; головне не назва органу, а функції, які він виконує.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.