Тернопільський суд вирішує долю лікаря, яка незаконно вимагала гроші від пацієнтки

Опубліковано в Новини 02.10.2017

У Тернополі скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні, розслідуваному щодо завідувача відділенням однієї з міських лікарень за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 354 КК України.

У досудовому розслідуванні було встановлено, що доцент кафедри, маючи право брати участь у лікувально-діагностичній роботі, провела операцію кесарського розтину одній з пацієнток пологового будинку. Коли до медика прийшов чоловік пацієнтки, аби дізнатися про стан дружини, лікар вирішила, що їй належиться винагорода за виконану роботу і зажадала три тисячі гривень. Гроші мали бути передані до моменту виписки породіллі. Про це повідомили у відділі комунікації ГУНП в Тернопільській області.

Під час отримання неправомірної вигоди зловмисницю було викрито. Яким буде покарання для медика – визначить суд. За інкримінований їй злочин законодавець передбачив як штрафні санкції - від двохсот п’ятдесяти до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, так і  громадські роботи, або обмеженням волі на строк до двох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Фото: з відкритих джерел.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

23.04.2024 soroka
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал
Герої захисники з 68-ї єгерської бригади знищують ворожу спецтехніку «тернопільськими дронами». Відповідне відео у соцмережах…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.