На Тернопільщині укропівець допомагає медичному закладу надавати якісні медичні послуги

Опубліковано в Новини 29.09.2017

Головний укропівець Тернопілля Андрій Цибульський активно допомагає у вирішенні проблеми нестачі вузькопрофільних лікарів у Хоростківській лікарні, яку нещодавно реорганізували у ФАП.

Хоростківський ФАП (фельдширсько-акушерний пункт) щодня приймає 100-150 пацієнтів. Заклад обслуговує не лише своє місто, а ще й 7 навколишніх сіл – це в середньому 13,5 тисяч людей. Крім того, в скорому часі ФАП почне обслуговувати ще й Великоговилівську ОТГ з сусіднього Теребовлянського району.

Попри таку велику кількість пацієнтів, після перетворення лікарні в ФАП різко скоротилась кількість лікарів, а вузькопрофільних медиків заклад взагалі немає. Загалом в медичному пункті працює 36 людей, з яких 8 – сімейні лікарі.

- Колись була лікарня на 50 ліжкомісць, зараз же залишилась тільки амбулаторія на 20 – 10 дитячих і 10 дорослих ліжок денного стаціонару. Також зараз в нас залишились лише сімейні лікарі. Таких спеціалістів як лор, окуліст, гастроентеролог – таких вузьких спеціальностей у нас немає. Бажано, щоб хоча б раз у два тижні або в місяць, приїздили консультанти з Тернополя. Не кожен з людей має можливість їздити до обласного центру для обстеження, - розповідає головний лікар, завідувач амбулаторією Довганюк Михайло.

Щоб якось зарадити як медичному закладу, так і людям голова, Тернопільського обласного осередку політичної партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП», депутат обласної ради Андрій Цибульський допомагає ФАП- налагодити співпрацю з Тернопільським медичним університетом.

- На разі я вже обговорив цю ініціативу з головою обласної ради. Попередньо домовився про зустріч з ректором вишу, ідея співпраці йому сподобалась. Він повинен розглянути бюджет вузу, який до кінця року розписаний, щоб з’ясувати, як швидко можна буде налагодити співпрацю. Моє основне завдання, як депутата облради, забезпечити всі умови для створення сприятливого комунікаційного майданчика та посприяти у вирішенні проблеми. Іншими словами, пролобіювати це питання, щоб про нього ніхто не забув, щоб медичному закладу вистачало працівників, а люди своєчасно отримували медичну допомогу. Крім того, така співпраця стане корисною й для медичного університету, адже студенти матимуть місце для практики, - наголошує Андрій Цибульський.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Волонтери «Української команди» Тернопільщини передали ліки та медичні засоби бойовим медикам на Запорізький напрямок
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області продовжує підтримувати медиків, які рятують життя на фронті.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.