«Незважаючи на заяви опозиції, з пенсіями буде так само як з зарплатами: ми їх збільшимо» - Ігор Побер

Опубліковано в Новини 28.09.2017

Під час попереднього пленарного тижня Верховній Раді України так і не вдалось проголосувати поправки та прийняти судову реформу, щоб перейти до пенсійної і встигнути прийняти її до 1 жовтня.

Основною проблемою несвоєчасності прийняття пенсійної реформи є те, що людям під час чергової виплати пенсій її не збільшать. І все через затягування опозицією в Раді процесу прийняття реформи. Адже через масу внесених опозиціонерами поправок до судової реформи, більшість з яких є нічим іншим як мильною піною, депутати не можуть перейти до прийняття пенсійної реформи.

З іншого боку, окремі народні обранці пропонують збільшити пенсії Постановою ВРУ. Проте, оскільки пенсійна система в Україні – дотаційна, подібне рішення може призвести до збільшення її дефіциту з 141 мільярда до 200-250 мільярдів гривень.

Як зазначає народний обранець від фракції БПП Ігор Побер, єдиним правильним рішенням є послідовно розглянути та прийняти реформи по черзі, незважаючи на велику кількість поправок.

- Ми повинні встигнути розглянути та проголосувати всі поправки до судової і пенсійної реформи, прийняти ці законопроекти до 10 жовтня, коли починається виплата пенсій. Раніше, окремі колеги з опозиції,коли ми піднімали розмір мінімальної зарплати після нового року, кричали про те, що «пропало все», що ми не матимемо звідки взяти ці кошти. Однак рік закінчується і збільшені зарплати виплачуються; їх навіть планують поступово лише збільшувати. Так само буде й з новими пенсіями. Звісно в пенсійному фонді є велика діра. Цю проблему потрібно проаналізувати, зробити певну ревізію і прийняти реформу, - зауважив Ігор Побер.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.