«Медицина потребує реформ, однак, вона повинна залишатись страховою» - Михайло Головко (відео)

Опубліковано в Новини 26.09.2017

Однією з найважливіших і найважчих для прийняття реформ – є медична, яка цієї осені стоїть останньою до прийняття.

За весь час обговорення пропонованих владою змін у медицині реформа назбирала як прихильників, так і опонентів. Адже однією зі змін є не лише введення принципу «гроші ходять за пацієнтом», а й введення платних послуг (за окремі медичні послуги громадянам доведеться платити з власної кишені).

Тобто ще одним принципом медичної реформи є теза: «Те, що надає нам лікар є послугою,а послуга не може бути безкоштовною. Саме тому медицина повинна бути платною». Все б нічого, однак, зважаючи на рівень життя та заробітної плати населення, не кожен зможе дозволити собі окремі платні медичні послуги.

- Я повністю прихильник страхової медицини, а не платної. Тобто принцип «маєш гроші – лікуйся, не маєш – вмирай» – є неправильним. Цього я не підтримую. Страхова медицина передбачає обов’язкове медичне страхування: з заробітної плати відраховується певний відсоток і ти на цю суму отримуєш гарантовані державою медичні послуги. На жаль, на сьогоднішній день держава людям не компенсовує цього відсотку і вони не можуть отримати якісну медичну послугу, - зауважив народний депутат, свободівець Михайло Головко.

На думку народного обранця, замість введення платних медичних послуг потрібно вдосконалити систему фінансування і звітності медицини:

- Якщо в нас буде державний бюджет (держфінансування - прим.авт.), плюс буде обов’язкове державне медичне страхування – із заробітних плат, ми зможемо показувати звідки ми взяли гроші і куди вони можуть піти: на обладнання, на медикаменти, на розвиток тієї чи іншої медичної послуги. І тоді ми зможемо досягнути якісної медицини. «Просто платіть гроші, а ми переведемо їх на касу» – це не правильний підхід, - наголошує Михайло Головко.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.