Нардеп з Тернопільщини пояснив загрозу нерозмитнених авто

Опубліковано в Новини 20.09.2017
Найстрашнішою загрозою, яку можуть викликати не розмитнені автомобілі, є те, що такі машини не є зареєстрованими в Україні.
А тому при виникненні ДТП, коли її винуватцем є водій не розмитненого засобу пересування, неможливо встановити винуватця та притягнути його до відповідальності.
В цьому переконаний народний депутат з Тернопільщини від фракції БПП Ігор Побер.
- Звинувачувати людей, які їздять на закордонних номерах у тому, що вони гірші водії – не можна. Проблема не в їхніх навичках водіння авто, а в тому, що вони змушені кожні 5 днів перетинати кордон, щоб не реєструвати українські номери. І фактично, коли такими людьми вчиняється ДТП, найстрашнішим є те, що машина на цю людину не зареєстрована, а значить – вона нічийна. В таких умовах неможливо притягнути справжнього винуватця до відповідальності: людина просто вийшла з машини і пішла, а оскільки автомобіль нічий, то і числиться ні за ким. Авто числиться за резидентом ЄС. Патрульна поліція нікого не може ні заарештувати, ні оштрафувати, - пояснює Ігор Побер.
Крім того, розмитнення іномарок наповнює бюджет України, а тому вкрай важливо, щоб кожен українець дотримувався цієї процедури.
- Розмитнення може серйозно наповнювати нашу казну. Однак в першу чергу, потрібно відокремити власне розмитнення і акциз. Якщо порівнювати з європейськими країнами, то наше мито – є найменшим в Європі. У нас дійсно високий акциз, саме він наповнює бюджет. Це в свою чергу стосується і зарплат, і пенсій, і інших соцвиплат. Якщо він завеликий для українців, можливо, потрібно його зробити меншим. Однак, потрібно, щоб економісти акциз на іномарки вираховували та обґрунтовували, - зауважує Ігор Побер.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3776.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.