УКРОПівці Тернопілля першими заявили про висування кандидатів до рад всіх ОТГ на найближчих виборах у жовтні

Опубліковано в Новини 15.09.2017
На виборах до об’єднаних територіальних громад Тернопільщини, представники обласної фракції політичної партії «УКРОП» прагнуть подолати 5% бар’єр у всіх ОТГ області.

Укропівці хочуть, щоб громадами керували «нові» люди.

Українське об’єднання патріотів – УКРОП» делегуватиме кандидатів на перші вибори депутатів та голів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад, що відбудуться 29 жовтня. Таке рішення ухвалив 13-й з’їзд УКРОПу, який пройшов 12 вересня в Києві. Голова політради УКРОПу, народний депутат Тарас Батенко назвав майбутнє волевиявлення стратегічно важливим для УКРОПу.

- За підсумками волевиявлення в ОТГ у грудні 2016-го та квітні 2017 року УКРОП увійшов до п’ятірки найрезультативніших партій за кількістю депутатів і голів об’єднаних територіальних громад. Рейтинг, який ми отримали, дозволяє нам претендувати на місця в парламенті. Але для цього потрібно продовжити розбудовувати партійну мережу. І вибори в ОТГ дають нам таку можливість, – підкреслив Тарас Батенко.

Політик наголосив, що попри те, що партії всього два роки, вона має гідне представництво у Верховній Раді (сім народних депутатів), у обласних, міських та райрадах, а тепер – і в радах ОТГ. Це покладає на представників УКРОПу велику відповідальність перед виборцями. «Своєю діяльністю в органах влади й політичною позицією ми повинні підтвердити, що маємо право представляти інтереси виборців, яке вони нам делегували», – додав очільник УКРОПу.

За рахунок перших місцевих виборів депутатів та голів сільських, селищних, міських рад ОТГ,  які відбудуться 29 жовтня в усіх областях України(в тому числі й Тернопільській області), Тернопільська фракція УКРОП сподівається не тільки подолати 5-відсотковий поріг відданих за неї голосів виборців, але і збільшити свої представництва в ОТГ області.

 –    Політична партія УКРОП є «молодою» політичною силою, тож на місцевому рівні нам важко щось змінити чи запропонувати. Та на відміну від інших політичних партій, які висуватимуть на виборах в основному депутатів, що вже були залучені в певних корупційних діях, ми хочемо включити до своїх списків «нових» людей. Дані кандидати хочуть спробувати себе в політичній діяльності , при цьому вони не є заплямованими в недобросовісних діях. До цих молодих претендентів ми відносимо переважно людей, які після майдану переосмислили власне життя та хочуть внести свою лепту в державотворення, –  поділився керівник фракції політичної партії «Українське об’єднання патріотів - УКРОП» в Тернопільській обласній раді Андрій Цибульський.

Андрій Іванович зазначив, що хоч основною задачею УКРОПівців є набрати в кожній із громад як мінімум 5% голосів виборців, представники фракції все ж старатимуться «здобути» більше відсотків і прийти із якомога більшою кількістю депутатів до всіх чотирьох громад: Хоростківської, Зборівської, Саранчуківської та Лановецької об’єднаної територіальної громади.

Нагадаємо, 29 жовтня відбудуться перші місцеві вибори депутатів та голів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад. Вони пройдуть у 201 ОТГ в усіх областях України.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.