Міські чиновники намагались зірвати зустріч нардепа-укропівця з громадою у Тернополі (фоторепортаж)

Опубліковано в Новини 15.09.2017
Скандалом та викликом поліції закінчилося намагання народного депутата від УКРОПу влаштувати зустріч з виборцями в одній з тернопільських шкіл.

Щоб допомогти людям із проблемою котелень, яка триває вже більше півроку, із робочим візитом до Тернополя приїхав заступник голови Комітету ВРУ з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності,однин із лідерів політичної партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Віталій Купрій.

Народний депутат, у середу, 13 вересня мав зустрітись із людьми та в стінах загальноосвітньої школи № 26. Для цього згідно закону повідомив мера і домовився із директором навчального закладу про надання актової зали. Однак зовсім несподівано, напередодні зустрічі директорка передумала, чим порушила законодавство.

Щоб якось вирішити ситуацію, народному обранцю довелось викликати правоохоронців, а обговорення з тернополянами провести просто перед школою – його зірвати не вдалось. На думку укропівця, причиною стала одна з тем обговорення – тема котелень.

- Я заздалегідь повідомив керівництво Тернопільської міської ради і директора загальноосвітньої школи №26 пані Ніроду про те, що я хочу зустрітись із виборцями саме в цій школі, тому що поряд знаходиться об’єкт, будівництво і реконструкція якого, надзвичайно турбує тернополян – це котельня. Роботи на ній відбуваються із порушенням екологічних норм та стандартів. В цій ситуації пан Надал усунувся від прийняття рішення, мабуть, подзвонив до директорки цієї школи і попросив, щоб мені перешкодили зустрітись з людьми, - переконаний Віталій Купрій.

Укропівець пояснює, згідно 28 статті частини 7 закону «Про статус народного депутата України» органи місцевої влади, місцевого самоврядування зобов’язані допомагати депутату в здійсненні його повноважень: сприяти організації звітів народних депутатів та зустрічей з виборцями. З цією метою місцева державна адміністрація, орган місцевого самоврядування надає безоплатно приміщення обладнане засобами зв’язку і завчасно сповіщає виборців про час і місце зустрічі, інформує про це місцеві ЗМІ. Крім того, згідно статті 351 Кримінального Кодексу України, передбачено кримінальну відповідальність за перешкоджання законним вимогам народного депутата.

- Для того, щоб заактувати вчинене правопорушення і притягнути порушників до відповідальності, я викликав наряд поліції. Проте дуже цікава ситуація: я подзвонив на 102 і поліцейський замість того, щоб приїхати і вислати слідчо-оперативну групу, почав ставити питання, які не стосуються ситуації злочину, - розповідає Віталій Купрій.

Голова тернопільського обласного осередку політичної партії «УКРОП» Андрій Цибульський розповідає, що люди звернулись до них за допомогою, неодноразово проводили акції протесту. Сам укропівець був присутнім на кожній із них ще до того, як тема набрала резонансу.

- Якщо приїхати на будь-яку із котелень, можна побачити, що труби, по яких виходитиме шкідливий дим, знаходяться на відстані всього 30-40 метрів від будинків. Державна екологічна інспекція каже, що не проводилось експертиз, а дозволу на будівництво котельні ніхто не давав. Зважаючи на цю ситуацію, цілком логічно, що людей це налякало, вони звернулись до мене, щоб її з’ясувати. Це все триває вже 9 місяців, є великий обсяг документів, який підтверджує порушення. Я як депутат разом із активістами та мешканцями домоглись рішення суду про тимчасове призупинення та заборону будівництва котельні, що на вулиці Київська. Інші 5 котелень вже збудовані – ситуація з ними набагато важча. Крім того, вони працювали впродовж 3 місяців у тестовому режимі без дозволу екоінспеції. І що це за тестовий режим, який триває 3 місяці? – розповідає Андрій Цибульський.

Також Віталій Купрій переконаний, що в будівництві та реконструкції котелень присутня потужна корупційна схема, до якої причетна міська влада та дирекція КП «Тернопільміськтеплокомуненерго»:

- Потрібно повернути все в рамки законності. Я почав формувати депутатське звернення щодо цього питання, але настільки глибока проблема, що потрібно краще ознайомитись із нею, адже і торф не там закуповувався, і фірма невідомо як з’явилась, і договір на багато років могли підписати не уповноважені особи, і чи приймала міська рада рішення по цьому. Я вважаю, що тут потужна корупційна схема, яку потрібно зупинити. Ми з’ясовуємо всі деталі і те, які збитки нанесені КП «Тернопільміськтеплокомуненерго». Я вважаю, що це – злочин. Потрібно написати заяву для розслідування. Винні особи мають бути притягнуті до відповідальності, - наголосив укропівець.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.