Через мільйонні борги тернополяни можуть залишитися без гарячої води до середини жовтня

Опубліковано в Новини 11.09.2017

Централізоване постачання гарячої води у домівки тернополян відновили лише на святкові вихідні. Через борги перед КП «Трнопільміськтеплокомуненерго» надання послуг знову припинили.

У червні тернополянам, що користуються централізованою мережею, гарчу воду традиційно відключили для планових робіт. Коли у липні крани продовжували залишатися сухими – виникло невдоволення. 7 серпня припинили роботу усі котельні міста, а постачальник послуги заявив, що через борги, води може не бути до початку опалювального сезону.

Напередодні Дня Незалежності гарчу воду тернополянам повернули, але як виявилося – ненадовго.

Борг на сьогоднішній день становить близько 34 мільйонів, це без нарахувань за серпень. Як бачимо, борг не дуже зменшився, бо перед першим відключення води, він становив 37 мільйонів 950 тисяч. Зараз цифра у 34 мільйони не дає нам можливості далі продовжувати роботу і надавати послугу гарячого водопостачання, - говорить менеджер із адміністративної діяльності КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» Олександр Лазарчук.

Заручниками скрутного фінансового становища підприємства тернополяни стали і з вини близько трьох десятків боржників, кожен із яких має більше 60 тисяч гривень боргу.

Система теплопостачання не дозволяє нам відключити цих споживачів. Оскільки мова іде про приватну власність, то ми просто не можемо потрапити навіть до квартир. Хоча наші працівники систематично повідомляють цих боржників, щоб вони здійснили оплату, - зазначає пан Олександр.

 

Комунальники констатують: якщо борги не будуть сплачені найближчим часом, до опалювального сезону тернополянам доведеться гріти воду самотужки.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.