Тернополянка отримала почесний орден

Опубліковано в Новини 04.09.2017

У день Святого великомученика і цілителя Пантелеймона у Києві вперше в Україні відбулися урочистості з нагоди відзначення найкращих медиків України та нагородження їх Орденом Святого Пантелеймона.
До Поважної Ради Відзнаки, яка і визначила переможців у 2017р., увійшли: Святійший Патріарх Філарет, Перший Президент України Леонід Кравчук. Блаженніший Святослав (Шевчук), Блаженніший Митрополит Макарій, Архієпископ Львівський і Галицький Філарет, Старший єпископ Михайло Паночко, академік Любомир Пиріг, Президент НАМН України Віталій Цимбалюк, народний депутат України Ольга Богомолець, Президент НАПН України Василь Кремень, Леонід Губерський, Володимир Огризко, Павло Гриценко, Філя Жебрівська, Ада Роговцева. Ніна Гойда, Володимир Мартинюк та Василь Князевич.
У Софійському Соборі вперше відбувся всеукраїнський молебень за медиків, який очолив Святійший Патріарх Філарет у співслужінні з представниками усіх християнських церков України.
Церемонія нагородження пройшла у Національній філармонії України.
Процес вибору переможців складався з декількох етапів: спочатку регіональні експертні ради, створені з представників медичної спільноти, громадськості, релігійних організацій та органів влади, отримавши від медичних колективів та громадських організацій подання, вибрали кращих представників свого регіону і запропонували їх кандидатури Національній експертній комісії, яка визначила 20 номінантів, а вже з них Поважна рада обрала 5 переможців.

Ольга  Арсентіївна Кушнір, старший фельдшер Тернопільського центру екстреної медичної допомоги  та медицини катасроф, потрапила до двадцятки номінатів на нагородження «Орденом Святого Пантелеймона» в номінації «Честь медичної професії».
Даний захід стає традиційним. Нагородження переможців 2018 року відбудеться 9 серпня

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.