Вадим Рабінович: “Між Президентом і прем’єром пробігла чорна пантера”

Опубліковано в Новини 02.09.2017

Депутат розкритикував владу, яка «заохочує силові структури підвищеною зарплатою»

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман розпочав незалежну від президента Петра Порошенка «політичну гру» і зблизився з екс-прем’єром Арсенієм Яценюком.

Таку думку висловив народний депутат України, лідер політичної партії «За життя» Вадим Рабінович в прямому ефірі програми «Вечірній прайм» на телеканалі «112 Україна».

- Гройсман вже не бере під козирок перед командою президента, він почав вести свою політичну гру і розкручувати свою політичну силу. І що найсумніше для Банкової – Гройсман дуже близько зійшовся з «Народним фронтом», зокрема, з Яценюком. Призначення Вадима Денисенка представником Кабміну у Верховній Раді означає тільки хитру гру. Денисенко завжди був людиною Княжицького. Я думаю, що тут було все узгоджено з «Народним фронтом», і вони поставили свою людину у Верховній Раді, – заявив Рабінович.

- Для мене Денисенко це негативна фігура тільки з однієї причини. І ця причина в тому, що депутат був неодноразово помічений у голосуванні обома руками. А це означає, що закони, за якими потім жити всій країні, приймалися незаконно. Я особисто переконаний, що «кнопкодавство» – це найстрашніше порушення законів. Гройсман підтвердив, що його цікавлять не особисті якості депутата, а представники чиїхось людей в парламенті, – вважає народний депутат.

На думку лідера партії «За життя», розірвати цю кругову поруку можливо при передачі ефективних важелів контролю в руки опозиції. Йдеться в першу чергу про силовий блок.

- Якщо представники опозиції очолюють силові органи – це вирішення питаннь і противага в суспільстві. Може бути, після цього всі б побоялися вигравати вибори. Голосування у Верховній Раді двома руками має бути кримінально покараним. Я вже подав відповідний законопроект. Не потрібно мільйони вкладати в боротьбу. Як тільки першого посадять, жоден далі не проголосує, – переконаний Вадим Рабінович.

При цьому лідер партії «За життя» жорстко критикує методи чинної влади, яка йде протилежним шляхом і тільки «заохочує силові структури підвищеною зарплатою».

- Я згоден з тим, що повинні бути великі зарплати у людей, які добре виконують свій обов’язок і працюють на державу. Але у мене питання. Чому в нашій країні свій борг добре виконують судді, прокурори і міліціонери – тобто ті, хто охороняє владу? А чому за свою хорошу роботу не повинен отримувати гідну зарплату учитель, лікар, робочий, навіть вантажник і так далі? Я не розумію цієї логіки уряду, коли у нас 120 тисяч довічно отримують судді. Виходить, як в анекдоті, нехай нажрутся, щоб лопнули? Ці подачки у вигляді вищих зарплат у нас отримують тільки ті, хто охороняє владу. Робіть висновки, – резюмував Вадим Рабінович.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.