Версія для друку

Тернопільські рятувальники розповіли, як поводитись зі знайденими підозрілими предметами

Опубліковано в Новини 21.08.2017

Управління ДСНС України у Тернопільській області нагадує жителям краю про правила поведінки при виявленні підозрілих та вибухових предметів.

Якщо ви виявили підозрілий предмет, то перш за все, необхідно завжди контролювати ситуацію навколо себе, особливо, перебуваючи на об'єктах транспорту, у культурно-дозвільних, спортивних і торгівельних центрах.

У разі виявлення залишених без нагляду речей у громадському транспорті, у різних приміщеннях, у під'їздах житлових будинків, на вулиці – необхідно в першу чергу опитати людей, які перебувають поруч та встановити, кому вони належать. Якщо ж власника не встановлено, потрібно негайно повідомити про знахідку до Служби порятунку за номером 101 або у відділення міліції за номером 102.

Ні в якому разі не можна підбирати покинуті речі, якими б привабливими вони не були, в них можуть бути закамуфльовані вибухові пристрої (у банках з-під пива, у стільникових телефонах тощо).

Крім того, якщо ви виявили підозрілий предмет на вулиці, не варто бити його ногами, намагатися заглянути у середину підозрілого пакета, коробки чи будь-якого іншого предмета. Ні в якому разі не пересувати і не розкривати виявлений предмет. І головне, попередити перехожих про можливу небезпеку, намагатися зробити все можливе, щоб оточуючі люди відійшли якнайдалі від знахідки та дочекатися прибуття правоохоронців (ви - важливий свідок).

Безпека області та кожного її жителя залежить від нашої небайдужості та уважності.

Фото: з відкритих джерел.