Тернопільські пожежники закликають не спалювати післяжнивні залишки на полях

Опубліковано в Новини 07.08.2017

 

Жнива у розпалі. Щоб духмяний хліб потрапив на наші столи, необхідно дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки при збиранні та зберіганні врожаю. Слід мати на увазі, що в період збирання врожаю категорично ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ спалювання стерні, післяжнивних залишків, розведення багать на полях, зокрема й на тих, де жнива закінчилися. Випалювання стерні та залишків соломи часто призводять до пожеж на сусідніх полях, вимкнення повітряних ліній електропередач надвисокої напруги, а також пожеж лісосмугових насаджень. Державі завдаються значні матеріальні та екологічні збитки. Відповідно до статті 245 Кримінального Кодексу України випалювання стерні, лугів, пасовищ, тягне за собою кримінальну відповідальність.

Управління ДСНС України у Тернопільській області звертається до сільгоспвиробників з попередженням: «ПАМ’ЯТАЙТЕ про небезпеку, що може виникнути саме через нехтування правилами пожежної безпеки. Чи варто легковажити, тим самим наражаючи на небезпеку людське життя, майно та матеріальні цінності? ПАМ’ЯТАЙТЕ, ПОЖЕЖУ ЛЕГШЕ ПОПЕРЕДИТИ, НІЖ ПОГАСИТИ!» І, як доводить практика, перестороги рятувальників не є марними. Адже за лічені хвилини вогонь здатен звести нанівець багатоденну кропітку працю хлібороба.

Управління ДСНС України в Тернопільській області 

Фото: з відкритих джерел. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.