Нардеп з Тернополя пояснив, чому депутати не проголосували за медичну реформу

Опубліковано в Новини 20.07.2017
За довгоочікувану медичну реформа у другому читанні народні депутати до початку своїх літніх канікул так і не встигли проголосувати.

Останнім законопроектом, який набрав 282 голоси під час пленарного засідання VI сесії VIII скликання, стала пенсійна реформа. А от реформування медицини та освіти перенесли на осінь: працювати до вечора, аби розглянути і проголосувати відповідні законопроекти народні депутати відмовились.

- Я сам з Тернополя і ще до першого голосування за медичну реформу до мене дзвонили багато лікарів та начальники обласного і міського управління охорони здоров’я з проханням проголосувати, адже в медицині ці зміни просто необхідні. На жаль, на сьогоднішній день ми не встигли в другому читанні проголосувати як за медичну реформу, так і за освітню. По медичній реформі було 1000 поправок, а по освітній – 700. Ми б просто не встигли цього зробити. Тим більше тих поправок ніхто не бачив, їх принесли фактично перед самим голосуванням. Депутати не мали часу хоча б на ознайомлення з ними, - коментує ситуацію народний депутат від БПП Ігор Побер.

За словами політика, зміни в медицині та освіті вкрай необхідні, однак, голосувати фактично за поправки, з якими навіть депутати не ознайомленні – неправильно. Це те ж, що й купувати кота у мішку:

- Звісно, що ми перенесли голосування на осінь. Краще почекати півтора місяці і повноцінно, правильно проголосувати як за медичну, так і за освітню реформи. Хоча вони на часі, їх потрібно вже приймати.

До слова, прийнята пенсійна реформа  дасть можливість підвищити пенсії українцям уже з 1 жовтня 2017 року.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.