У Тернополі петриківську воду сумнівної якості продавали під видом джерельної

Опубліковано в Новини 30.06.2017

Правоохоронці перевірили якість води у кількох автоматах міста. В одному вода не відповідає санітарним вимогам.

Статтю 190 частину 3 ККУ – шахрайство, вчинене у великих розмірах розслідують оперативники Головного управління Національної поліції в Тернопільській області. Справа стосується видобування, розливу та реалізації води з колодязя у Петрикові для продажу в обласному центрі, зазначає Досьє 102.

Нагадаємо, що наприкінці травня до оперативників управління захисту економіки Тернопільщини звернувся житель обласного центру із заявою про те, що якість води, яку продають в автоматах, викликає сумніви.

Повідомлення тернополянина поліцейські внесли до журналу єдиного обліку про скоєні злочини та правопорушення. Було здійснено забір води із автомата для проведення експертизи.

Відповідно до результатів санітарно-епідеміологічної служби, якість питної води за бактеріологічними показниками, відібраними з цеху по розливу води підприємця на території села Петриків та з автомату на вулиці Львівська не відповідає вимогам ДСанПіНу 2.2.4-171-10 “Гігієнічні вимоги до води питної призначеної для споживання людиною”. У воді виявили колі-формні бактерії та цитробактер.

У апаратах на вулицях Карпенка та Винниченка вода у нормі.

За словами правоохоронців, вони відкрили кримінальне провадження за фактом шахрайства, оскільки підприємець рекламував воду, як видобуту з джерел одного з Тернопільських районів. Хоча насправді її викачували з колодязя у селі Петриків. Триває слідство.

Джерело - Досьє 102

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.