У Тернополі діє "конституційна" виставка

Опубліковано в Новини 29.06.2017

Відкриття тематичної виставки архівних документів, яка ілюструє становлення і розвиток конституційного процесу відбулося у Державному архіві Тернопільської області.

Присвячена виставка 21-ій річниці прийняття Основного закону України – Конституції.

До виставки увійшли документи, що дають можливість простежити розвиток конституційного процесу в роки визвольних змагань України 1917-1921 років. Зокрема, експонується праця Володимира Трембіцького «Дванадцять українських Конституцій», а також дослідження Анатолія Слюсаренка та Миколи Томенка «Історія української Конституції».

Водночас там представлені й конституційні акти початку ХХ ст., Універсали Української Центральної Ради, проекти Конституції Української Народної Республіки, Гетьманської Держави та Директорії. Експонується також часопис архіву за 2010 рік, де вперше опублікували віднайдений україномовний оригінал Конституції Пилипа Орлика з його автографом та печаткою війська запорізького.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.