Версія для друку

Тернополянка розкрила рецепти душевного щастя

Опубліковано в Новини 17.05.2017

Про те, чого потребують наш розум та серце, розповіла тернополянам та гостям міста місцева письменниця Ірина Мацко 13 травня під час мистецького фестивалю «Ї».

Назвавши себе мамою «трійні», пані Ірина презентувала своїм читачам серію книг «Душевні рецепти» – презентовані раніше та перевидані «Шпинат для мізків» та «Мигдаль для серця», а також нове видання «Імбир для душі». Письменниця зазначила, що не планувала серії, однак ці три видання мають спільну лінію.

–        Це були просто новели, які я писала для себе першочергово, щоб вилити свої емоції, свої думки, свій погляд на певні речі, які відбуваються у моєму житті, – розповіла Ірина Мацко. – Вони собі назбирувалися. І коли їх стало багато, ми вирішили з директором видавництва, що їх можна поділити на дві книжки. Бо тематично вони розкривають дві теми. Одні новели були більше для мозку, тому вони названі «Шпинат для мізків» – для того, щоб можна було щось продумати у своєму житті, на щось подивитися по-іншому і вивести свою філософію. Друга книжка «Мигдаль для серця» – це більш сердечні новели про любов, ніжність, теплі почуття. А третя – «Імбир для душі» – вона гостріша. Новели цієї книги повинні прокинути душу, підштовхнути до того, щоб вони почала щось робити з тілом і розумом і дала поштовху до життя і до праці над собою.

Ірина Мацко в одній з новел нової книги розкриває секрет справжнього щастя.

–        Інструменти щастя – ті, які ми забуваємо, коли виростаємо. Дуже багато таких я переосмислила завдяки моїм дітям. Це дуже звичайні речі, щоденні, яких ми, дорослі не бачимо. Ми одразу хочемо переміститися в той час і простір, де будемо щасливими. А діти вміють бути щасливими тут і зараз (на відео).

Читачам Ірина Мацко подарувала символічні листівки, у яких вписані новели-передбачення, які кожен може потрактувати до душі.