Учні старших класів Тернополя знайомилися із професіями

Опубліковано в Новини 10.05.2017

Наприкінці квітня Лабораторія обдарованої дитини Тернопільського комунального методичного центру науково-освітніх інновацій та моніторингу розпочала новий проект.

ТКМЦ НОІМ проводить міську альтернативну олімпіаду – майстер-клас «Обираю професію». Головна мета її – ознайомити учнів із професіями, фахівців яких готують у вищих навчальних закладах І-ІІ рівнів акредитації та професійно-технічних навчальних закладах Тернополя, урізноманітнити, вдосконалити та популяризувати форми допрофільної підготовки та професійної орієнтації.

 

Попередньо учасників Лабораторії, учнів 8-9 класів загальноосвітніх навчальних закладів Тернополя, ознайомили із переліком майстер-класів, які проведуть студенти двох навчальних закладів. Так, партнерами та організаторами олімпіади у Тернополі стали Галицький коледж імені В’ячеслава Чорновола та Тернопільський центр професійно-технічної освіти. Вони запропонували ознайомити школярів із більш ніж 15-ма професіями. Учні ж, заздалегідь реєструючись, обрали собі ті, які до душі. Цікаво, що тематичні майстер-класи для школярів проводять самі студенти під наглядом викладачів відділень.

Так, наприклад, 28 квітня студенти відділення комп’ютерних та видавничих технологій Галицького коледжу провели для старшокласників два майстер-класи різного спрямування: «Реалізація мультимедійних додатків мовою Scratch» (спеціальність «Обслуговування програмних систем та комплексів») та «Оформлення газетного номера шкільної/студентської газети текстовим та графічним редактором» (спеціальність «Видавнича справа та редагування»). Спробувати себе у фаховій діяльності прийшло понад 15 школярів ТЗОШ № 25, 22, ТСШ № 7, ТНВК ШМЛ № 15, ТНВК ШЕЛ № 9.

Співпраця вищого навчального закладу і школи – це дуже корисно для учнів, тому що навіть сьогоднішні майстер-класи дали можливість школярам більше ознайомитися із професією, а пізніше, коли вони будуть завершувати школу, зробити свідомий вибір цього фаху, – переконана методист ТКМЦ НОІМ Лариса Петрівна Козловська. – Це дуже важливо не тільки для професійного успіху, але впливає і на здоров’я. Бо якщо все життя займатися справою, яку любиш, – це позитивні емоції, це задоволення від своєї праці, і це, звичайно, хороше здоров’я і фізичне, і моральне.

Тематика майстер-класів, яку запропонували учням 8-9 класів навчальні заклади Тернополя, надзвичайно різноманітна: від пришивання ґудзиків різними способами та монтажу електропроводки житлових кімнат до приготування заварного тіста, в’язання туристичних вузлів та фігурного водіння легкових автомобілів. Цікаві заходи для старшокласників ще тривають. Загалом же на олімпіаду «Обираю професію» зареєструвалося понад 350 школярів Тернополя.

 

 

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.