На Тернопільщині через халатність комунальників зі ставу зникла вода

Опубліковано в Новини 11.04.2017

Комунальне підприємство понесе покарання.

Прес-служба Держекоінспекції у Тернопільській області повідомила, що нещодавно інтернет-мережею пройшло повідомлення, що внаслідок прориву дамби повністю осушено Копичинецький став. 

Державна екологічна інспекція у Тернопільські й області 4 квітня комісійно провела обстеження і встановила, що гідротехнічна споруда (шлюз - регулятор) перебуває на балансі МКП «Господар» і внаслідок несвоєчасного здійснення заходів по ремонту останніми відбувся повний скид води в об'ємі 80 тис. м3.

Попередньо 17 квітня цього року робочою групою з обстеження технічного стану гідротехнічної споруди водойми, розташованої в м. Копичинці, відповідно до протокольного рішення від 01.12.2016 року №16 засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській обласній державній адміністрації рекомендовано МКП «Господар» прийняти міри для запобігання виникнення надзвичайної ситуації. Дана вимога була проігнорована.

За скид води, який відбувся через бездіяльність МКП «Господар», нараховано збитки на суму 119 тис. грн. Матеріали за ознаками злочину, передбаченого ст. 367 ККУ (службова недбалість) надіслані до Гусятинського відділу поліції ГУНП у Тернопільській області.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.