У Тернополі допомагають переселенцям досягати успіху у бізнесі

Опубліковано в Новини 07.04.2017

У приміщенні прес-клубу Тернополя відбулася презентація програми «Фінансова обізнаність для впевненого майбутнього».

Програма реалізується МБФ «Український жіночий фонд» в рамках проекту USAID «Трансформація фінансового сектору». Координаторами програми та тренерами у Тернопільській області є експерти громадської організації ТМЖК “Відродження нації”.

-         Заплановано проведення 122-денних тренінгів  які реалізується в 11 регіонах України. Участь планують взяти близько  2400 осіб зі всієї України, – розповідає Галина Кравець, голова правління ТМЖК “Відродження нації”.

Основною метою програми є надання допомоги внутрішньо переміщеним особам, людям які постраждали в разі конфлікту, пенсіонерам , шляхом забезпечення їх знаннями, навичками та впевненістю для прийняття обґрунтованих фінансових рішень в повсякденному житті. Надання їм можливості відігравати активну роль в житті своїх громад.

Програма спрямована  на досягнення трьох основних цілей :

-         підвищити розуміння повсякденних фінансових питань внутрішньо переміщеним особам , люди які постраждали в результаті конфлікту та пенсіонерам і розвинути їх практичні навички для ефективного правління особистими фінансовими ресурсами і можливими фінансовими ризиками для того щоб уникнути фінансових пасток;

-         підвищити обізнаність цільової аудиторії щодо своїх прав споживачів фінансових послуг, а також щодо можливостей які вони можуть отримати від держави ,районних органів влади, від міжнародних донорів , від міжнародних та національних громадських організацій;

-         посилити спроможність цільової аудиторії виконувати більш провідні ролі на всіх рівнях в громаді для вирішення спільних проблем, з якими вони стикаються і підвищити їхній добробут .

ЩО ВІДБУВАЄТЬСЯ НА ТРЕНІНГАХ? – розповідає Марина Пасєчник, заступник Голови правління ТМЖК “Відродження нації”.

-         огляд основних банківських і не банківських фінансових послуг, розповідаємо людям, що таке кредити , які переваги і ризики кредитів;

-         які їхні права і куди вони можуть звернутися для захисту прав споживачів;

-         як управляти власними коштами;

-         велика увага приділена викрадачам грошей ( коли людина витрачає гроші проте може їх і зекономити);

-         огляд пенсійного забезпечення , які форми його , види, як оформити пенсію і куди звертатися.

Гостем презентації також був Володимир Івахов – заступник начальника Пенсійного фонду у Тернопільській області який запропонував свою допомогу та обіцяв співпрацювати.

-         Такі проекти заслуговують на увагу і дадуть свій позитивний результат – запевняє пан Володимир.

Під кінець тренінгу завітала переселенка, пенсіонерка Лариса Олексіївна, яка досягла значного успіху завдяки цій програмі :

-          Ми сюди приїхали не від хорошого життя і ми знайшли таке місто Тернопіль, яке нас добре прийняло і на подіях, які відбувалися, ми познайомились з жіночим клубом «Відродження» і попали на грантову програму самозайнятості. Спочатку прийшовши на тренінги, думали що це буде складно, але насправді маючи ідеї і маючи мету - досягли успіху. І не тільки я одна , нас таких переселенців багато . Прийшовши на тренінги я зрозуміла, що вчитися ніколи не пізно, що це потрібно . Я виграла гранд по самозайнятості: сушка фруктів , овочів , трави. Я виграла сушилу, всі комплектації для неї.

 

У програмі можуть взяти участь також і сільські жителі, для цього потрібно  звернутися у місцеві органи соціального захисту. Учасникам готові оплачувати дорогу та харчування.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.