Контролер Гуль, що фігурував у справі «тиску» на ТОВ «Мрія Агро Підгайці» - дослужився до публічного контролю

Опубліковано в Новини 07.04.2017

Ситуація пов’язана з брутальним податковим «наїздом» на ТОВ «Мрія Агро Підгайці» давно набула всеукраїнського розголосу.

Абсолютно не ставимо за мету (і немає підстав для цього) звинувачувати в недобросовісності абсолютно всіх співробітників обласної прокуратури Тернопільської області. Навпаки – переконані, що переважна більшість місцевих прокурорів працює доброчесно і виключно в рамках Закону. Проте є у них колега – такий Володимир Ігорович Гуль, який займає високу посаду прокурора відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Тернопільської області. Однак ключового словосполучення в назві своєї посади - «нагляд за додержанням законів (!)» - Гуль, судячи з усього, не розуміє. Або свідомо і небезкорисно – ігнорує. Або ж, якщо уважно проаналізувати деякі його дії і рішення, то так і кортить сказати: «Сумні справи наші прокурорські», йдеться на сайті "Комсомольська правда в Україні".

Ситуація, пов’язана з брутальним податковим «наїздом» на ТОВ «Мрія Агро Підгайці», пише fiskaly.in.ua, давно набула всеукраїнського розголосу – журналісти неодноразово писали і показували безчинство у відношенні до підприємців у виконанні слідчих управління фінансових розслідувань Державної фіскальної служби в Тернопільській області. В недалекому минулому цей каральний підрозділ мало сумну назву «податкова поліція». Вивіску поміняли. Але аж ніяк не методи «роботи»…

І методи ці, завдяки численним журналістським розслідуванням, також набули загальнодержавну сумну славу, перетворивши робочий процес законослухняної фірми в суцільну «чорну смугу». Ще в 2016-му році тернопільські фіскали на чолі з слідчим Хоміцький (він, відчувши «смажене», вже втік з посади) влаштували ТОВ «Мрія Агро Підгайці» справжнє «беззаконня» - не маючи вагомих доказів, абсурдно звинуватили підприємців в несплаті податків, заарештували техніку, урожай (який потім зігнив на полях і в сховищах), проводили незаконні обшуки і допити, грубо порушували права людей.

В решті решт, на перший погляд, справедливість взяла гору. Завдяки обґрунтованим апеляціям адвокатів ТОВ «Мрія Агро Підгайці» суди відмінили арешт техніки і зобов’язали Генеральну прокуратуру України розібратись з незаконними «витівками» податкових поліцейських. Але це лише на перший погляд справедливість взяла гору… Тому фіскали, незважаючи на судове рішення, не повертають документи та техніку і продовжують блокувати роботу сільськогосподарського підприємства.

І що ж робив в цій ситуації прокурор Гуль, який, за службовим обов'язком, повинен слідкувати за дотриманням законів працівниками фіскальної служби? А Гуль навпаки почав «грати в одну дудку» з фіскалами, які перешкоджаючи підприємницькій діяльності, явно натякають на можливість «домовитись». Не виключено, що спокусився на цю корупційну фіскальну схему і прокурор-«контролер». А як по-іншому пояснити його дії?

Саме завдяки сприянню Володимира Гуля, з використанням недостовірних показів про необхідність призначень експертиз і введення в оману судового слідства, були вилучені реєстраційні документи ТОВ «Мрія Агро Підгайці». При цьому, анонсовані прокурором експертизи так і не були назначені. Під час досудового розслідування, пов’язані з «пресуванням» Товариства, фіскали в змові з Гулем намагались «добити» підприємців майже тридцятьма різноманітними клопотаннями, переважну більшість яких суди відхилили. Але, не зважаючи на це, прокурор і його «поплічники» навіть в особисте життя намагались безсоромно влізти – хотіли прослуховувати телефонні розмови працівників підприємства. І знову суд заборонив безчинствувати. Саме про таких «діячів» говорив Генеральний прокурор Юрій Луценко – мовляв, деякі силовики займаються «доїнням бізнесу», підвішуючи його, як Буратіно, за ноги…Здається, стосується це і нашого «героя» - прокурора.

Відзначився (тобто – заскандалився) Володимир Гуль і іншими справами, законний хід яких має контролювати. Зокрема, в кримінальному провадженні 12015210010003549 від 5 грудня 2015 року, в якому йдеться про виготовлення та збут фальсифікованих саморобних спиртних напоїв. Після їх вживання тяжко отруїлись і отримали інвалідність шість військовослужбовців. Замість того, щоб контролювати, прокурор став «кришувати» підозрюваного. І для цього – чого тільки не вигадував! Затягував термін розслідування, перекваліфіковував інкриміновану статтю на легшу, безпідставно заключив с підозрюваним «алхіміком»-фальсифікатором погодження про нібито «співпрацю з слідством». Але плани Гуля зруйнував суд, 7 червня 2016-го року цю явно корупційну угоду заборонив.

Хоча це Гуля не зупинило і в 2016-му році він ще раз заключив подібні, вельми сумнівного юридичного характеру, угоди з іншими затриманими продавцями алкогольної отрути в Підгаєцькому та Бучацькому районах Тернопільщини. І завжди обмежувався винятково «роботою» з «пішаками-реалізаторами», навіть не намагаючись знайти і покарати організаторів виробництва фальсифікату. Не намагався, свідомо не шукав? Маючи відносно скромну (80000 гривень в рік) зарплату, прокурор-«контролер» 2015-им задекларував 15 000 доларів готівкою. Це, може, і не багато, якщо все задекларував. Ось тільки – віриться насилу…

Всі конкретні факти і цілком обґрунтовані та вірогідні підозри стосовно бурної прокурорсько-контролюючої діяльності Володимира Гуля детально викладені адвокатом ТОВ «Мрія Агро Підгайці» в зверненнях до прокурора Тернопільської області В. Перча і керівнику Генеральної інспекції Генеральної прокуратури України В. Уварову. Чекаємо результатів. Саме тому маємо твердий намір тримати під публічним медіа-контролем подальшу діяльність і службову кар’єру «контролера» В.Гуля.

 

Документи і матеріали для публікації надав адвокат ТОВ «Мрія Агро Підгайці» Дмитро Поліщук.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.