УКРОП пропонує зобов'язати облгази їхнім коштом встановлювати побутовим споживачам індивідуальні лічильники

Опубліковано в Новини 06.04.2017

Народні депутати з «Українського об'єднання патріотів – УКРОП» зареєстрували в парламенті законопроект про внесення змін до закону про забезпечення комерційного обліку природного газу (№ 6277-1).

Йдеться про те, що суб’єкти господарювання, які здійснюють розподіл природного газу на відповідній території (облгази), зобов’язані встановлювати побутовим споживачам індивідуальні, а не загальнобудинкові лічильники палива.
Про це 4 квітня під час брифінгу у Верховній Раді заявив голова політради «Українського об'єднання патріотів – УКРОП», народний депутат Тарас Батенко.
«Ми хочемо передбачити в законі пункт, згідно з яким населення матиме право на встановлення індивідуальних лічильників за кошти облгазів, які вже закладені в тарифі, і, відповідно, платитиме за фактично спожитий газ», – підкреслив Тарас Батенко.

Нардеп наголосив, що громадяни не повинні переплачувати за газ, тим більше що це не відповідає ані якості самого блакитного палива, ані рівню послуг, які надають облгази.

Водночас в УКРОПі вимагають перезавантаження Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) та відставки її чинного голови Дмитра Вовка, який своєю діяльністю фактично обслуговує частину олігархів. З ініціативи НКРЕКП українці вже сплачують за електроенергію за завищеними тарифами через сумнівну формулу «Роттердам+». А нині комісія під керівництвом Дмитра Вовка хоче змусити громадян перераховувати свої кошти ще й на приватні рахунки облгазів шляхом запровадження абонентської плати за газ. У партії вимагають скасувати відповідну постанову  регулятора.

У свою чергу народний депутат Ірина Констанкевич підкреслила, що у разі запровадження абонентської плати рахунки за спожитий газ стануть непідйомними для майже 80% громадян.
«Ми відстоюватимемо права людей і боротимемося проти таких визисків та антигуманістичної політики нашої влади», – заявила Ірина Констанкевич. В УКРОПі також зазначили, що перебування на посаді Дмитра Вовка суперечить чинному законодавству, згідно з яким НКРЕКП не може очолювати людина, яка пропрацювала у галузі менше п'яти років.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.