Європейський досвід розвитку самоврядування та економіки у Кракові переймав укропівець Андрій Цибульський

Опубліковано в Новини 06.04.2017

Минулого тижня, 27-29 березня, у Кракові відбувався ІІІ-й Європейський Конгрес Місцевого Самоврядування.

Захід став платформою для обміну думками і місцем зустрічі регіональної еліти і лідерів місцевого самоврядування з представниками бізнесу, науки, неурядових організацій, міністерств і урядових відомств. Участь у конгресі взяв і депутат Тернопільської обласної ради від партії «Українське об’єднання патріотів - УКРОП» Андрій Цибульський.

- Організатори конгресу передбачили реєстрацію на конгрес і я вдячний Руслану Кулику, який допоміг мені із заявкою та отриманням запрошення. Захід представляв собою обговорення різних тем щодо економічного розвитку, самоврядування та безпосередній обмін досвідом. У різних аудиторіях можна було заслухати різні теми, серед них я обирав для себе найактуальніші, - розповідає «укропівець».

Однією із таким тем стала трудова міграція, під час якої польська сторона наголосила, що вони дуже зацікавлені в українських кадрах, які мають репутацію відповідальних працівників. Окрім того, зауважили, що Польща сьогодні має дуже низький рівень безробіття, близько 8%, а тому потенціал для українців є. Також розповідали про позитивні приклади наших співвітчизників, які змогли зарекомендувати себе роботодавцям та заробляють у деяких випадках більше від поляків.

- Це був для мене перший досвід участі у такому міжнародному форумі. На жаль, нам доводилося заслуховувати теми та дискусії у перекладі російською мовою. На цю деталь ми вказали організаторам і вони зазначили, що зважаючи на велику кількість українців, які приїхали на конгрес, у майбутньому буде забезпечено і синхронний переклад українською. Взагалі, ставлення до нас було дуже доброзичливим, охоче ділилися досвідом, проте зрозуміло, що про інвестиції говорити поки зарано. Поляки, та і європейці загалом, поки побоюються вкладати гроші в українську економіку через нестабільність, а тому очікують вирішення конфлікту на Сході, - зазначає Андрій Цибульський.

Як зазначає політик, окрім отримання інформації, конгрес дозволив завести багато корисних знайомств. В заході брали участь європейських чиновники різних рівнів, окрім того, вдалося познайомитися і з представниками влади інших регіонів України. В такому неформальному спілкуванні, на думку Андрія Цибульського, було зручно обговорювати європейський досвід, цікавитися їх економічними новаціями.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.