Кілька десятків україномовних книг відправили тернополяни бібліотеці у луганський Старобільськ

Опубліковано в Новини 06.04.2017

У рамках благодійної ініціативи «Подаруй книгу бібліотекам Донбасу» тернопільські «укропівці» передали кілька десятків книг Луганській обласній універсальній науковій бібліотеці, що нині функціонує у місті Старобільськ.

Тернопільська обласна організація політичної партії «Українське об’єднання патріотів –УКРОП» долучилася до реалізації ініціативи ГО «Поруч» «Подаруй українську книгу бібліотекам Донбасу», метою якої є розширення доступу громад постконфліктних територій України до української літератури. «Укропівці» приєдналися до акції ще в грудні минулого року, тоді налагодили співпрацю з місцевими бібліотеками, аби ті віддавали старі фонди україномовних книг для потреб мешканців Донбасу.

Для Луганської обласної універсальної наукової бібліотеки вдалося зібрати більше шести десятків книг, серед яких і нові примірники «Марусі» Василя Шкляра з автографами автора. 3 квітня книги відправили до Старобільська, де тепер знаходить обласна книгозбірня.

- Луганська обласна бібліотека під час переїзду не змогла перенести і всі свої фонди, а тому постійно потребує поповнення видань. В рамках ініціативи «Подаруй книгу бібліотекам Донбасу», завдяки якій ми уже передали книги до кількох міст східного регіону, вдалося допомогти і цього разу. Надалі плануємо цей проект продовжувати та звертаємося до тернополян, аби вони приносили книги, - зазначає голова обласного осередку партії «УКРОП» Андрій Цибульський.

Приносити книги можна до офісу політичної організації за адресою вул. Листопадова, 9, 2 поверх.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.