Гробівець першого українця бургомістра Тернополя відновили

Опубліковано в Новини 04.04.2017

Вперше був відновлений гробівець на місці поховання бургомістра Тернополя, першого українця за походженням, який зайняв таку посаду, Володимира Лучаківського, повідомляють в управлінні ЖКГ. 

Роботи з реставрації гробівця були проведені за кошти благодійників та меценатів.

– Володимир Лучаківський – відома людина, він був видатним письменником, драматургом, громадським діячем, саме завдяки йому у Тернополі з’явилось електричне освітлення, телефон і водогін, тому логічно було впорядкувати місце його поховання. Таких гробівців, які треба до ладу проводити, є декілька, та почали саме з гробівця першого бургомістра. В цьому році також плануємо відновити могилу Січових Стрільців, – розповідає директор СКП “Ритуальна служба” Сергій Тлумацький.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.