Тернопільщина може прийняти ще три сотні переселенців

Опубліковано в Новини 03.04.2017

Станом на 1 квітня 2017 року у Тернопільській області зареєстровано 2510 внутрішньо переміщених осіб. З них -  175 осіб з АР Крим, 2335 осіб – з району проведення АТО.
Про це повідомив начальник  Управління ДСНС у Тернопільській області Віктор Маслей під час відеонаради з головами райдержадміністрацій 3 квітня.
«Всі прибулі тимчасово розміщені в приватному секторі та об’єктах соціального захисту області. Інформація про розміщення даних громадян щоденно уточнюється із департаментом соціального захисту населення Тернопільської ОДА», - зазначив Віктор Маслей.
Він повідомив, що до управлінь Пенсійного фонду України в області звернулась 1247 осіб. Станом на 01.04.2017 року 430 особам. виплачено пенсії. У загальноосвітніх навчальних закладах області навчаються 224 внутрішньо переміщених учнів. У професійно-технічні навчальні заклади влаштовано 11 внутрішньо переміщених учнів. У дошкільні навчальні заклади області влаштовано 50 внутрішньо переміщену дитину. До базових центрів зайнятості області звернулось у пошуках роботи   539 осіб, з них працевлаштовано 232 особи. Обласною організацією Товариства Червоного Хреста України надано допомогу 2509 особам, на загальну суму 625350,95 грн.
«Станом на 1 квітня додатково можливо розмістити 307 осіб у 27 об’єктах державної і комунальної власності. За період роботи штабу з території області виїхало 1512 внутрішньо переміщених осіб. Робота щодо зустрічі та соціального забезпечення внутрішньо переміщених осіб триває та знаходиться на постійному контролі обласного Міжвідомчого координаційного штабу.
Нагадаємо, згідно з розпорядженням голови Тернопільської обласної державної адміністрації від 2 липня 2014 року створено обласний Міжвідомчий координаційний штаб з питань, пов’язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.