Тернополяни за квартиру платитимуть більше

Опубліковано в Новини 03.04.2017

Починаючи з 1 квітня в силу вступили нові тарифи за обслуговування багатоповерхівок, які тепер нараховуватимуться для кожного будинку окремо. Таке рішення набуло чинності ще 15 березня, тоді коли і  управлінню житлово-комунального господарства, благоустрою та екології делегували повноваження встановлювати та коригувати тарифи на житлово-комунальні послуги.

Відтак, після коригування тарифу мінімальне середньозважене значення збільшується від 2,03 гривень за м.кв. (без ПДВ) до 3,3 гривень за м.кв. (без ПДВ) у будинках без ліфтів. Максимальний тариф по Тернополю у будинках з ліфтами буде коливатися у межах між 2,448 гривень за м.кв. (без ПДВ) та 3,99 гривень за м.кв. (без ПДВ). В обох випадках застосований коригуючий коефіцієнт 1,63.

- Якщо взяти за зразок середню квартиру з площею 60 м. кв, то мінімальна вартість, яку сплачував споживач до коригування, становила 121, 8 гривень в місяць, а з 1 квітня плата становитиме 198,6 гривень в місяць (у  будинку без  ліфта). В будинках з ліфтами квартплата за ту ж саму квартиру розміром 60 м. кв. буде коливатися від 146,8 гривень за місяць до 236,4 гривень за місяць, - розповідає  Надія Кравець, начальник фінансово-бухгалтерського відділу управління ЖКГ.

Подібні зміни тарифу аргументують здорожчанням електроенергії та підвищенням мінімальної заробітної плати.

Фото: з вільних джерел.

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.