Найактивнішими в отриманні субсидій є тернополяни

Опубліковано в Новини 03.04.2017

Із загального числа мешканців краю, саме жителі обласного центру зверталися та отримали субсидії.

 

Субсидії на житлово-комунальні послуги станом на 31 березня оформили 226 993 сімей на Тернопільщині. Найбільше одержувачів – у м. Тернопіль (48 931). У Тернопільському (14 308), Теребовлянському (14 132) та Збаразькому (13 174) районах.

Про це повідомив директор департаменту соціального захисту населення Вадим Боярський під час відео наради з головами  районних державних адміністрацій 3 квітня.
«Нагадую, що допомогу держави – субсидію – може отримати більшість українських родин, якщо їхні комунальні витрати перевищують в середньому 15% щомісячного сукупного доходу. Уряд адресно заплатить за кожного громадянина», - зазначив Вадим Боярський.

Він наголосив, що держава зробила крок назустріч і тим людям, які орендують житло. Такі сім’ї, на підставі договору найму (оренди) житла, теж можуть оформити субсидію і значно менше платити за комунальні послуги.

«Субсидія розраховується виходячи з доходу зареєстрованих у будинку (квартирі) осіб і оформлюється на будь-кого з членів сім’ї. Наявність заборгованості з оплати за житлово-комунальні послуги не впливає на визначення права на призначення субсидії. Громадяни, які одержували субсидію протягом 2015-2016 рр., автоматично отримуватимуть її  в наступному (2016-2017рр) опалювальному сезоні», - підсумував Вадим Боярський.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.