Ділянку землі, яка належить ліцею на Тернопільщині, незаконно засадила агрофірма

Опубліковано в Новини 30.03.2017

Ділянку повернуть навчальному закладу.

Господарським судом Тернопільської області задоволено 2 позови Кременецької місцевої прокуратури в інтересах держави щодо визнання недійсним договорів про спільну діяльність та повернення державному навчальному закладу «Скалатський професійний ліцей» земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 48,7 га вартістю майже півтора мільйона гривень, зазначила прес-служба прокуратури Тернопільської області.

Встановлено, що на переданих навчальному закладу земельних ділянка приватна агрофірма вирощує сільськогосподарські культури, а угоди про використання цієї землі, всупереч вимог законодавства, не погоджені із органом управління ліцеєм - Міністерством освіти і науки України.
 
Прокуратурою вживаються заходи до виконання рішень суду та належного використання земель професійного ліцею для дослідницьких цілей та у навчально-виховному процесі, а відтак забезпечення прав учнів, які навчаються у державному закладі. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.