Як у Тернополі боротимуться з репетиторством

Опубліковано в Новини 29.03.2017

Головним «знаряддям» реформування стане мотивація самих вчителів через підвищення соціальних стандартів.

Нещодавно у Міністерстві освіти й науки України заявили, що в школах долатимуть таке явище як репетиторство, коли вчителі свідомо не надають на уроках весь необхідний матеріал, стимулюючи таким чином додаткові заняття.

– Ми зараз перебуваємо у часі реформування освіти й першим пріоритетом нової української школи має стати надання дитині якісної освіти, – каже Ганна Володимирівна. – Метою повної загальної середньої освіти є різнобічний розвиток особистості, її виховання і соціалізація. Нині йде розвантаження навчальної програми для того, щоб у старшій школі не було так багато предметів, але, щоб були предмети, які потрібні дитині для її максимального розвитку. Тобто нова структура дозволить добре засвоїти матеріал і набути компетентностей для життя. Звичайно, можемо по-різному ставитися щодо практики репетиторства, але я, наприклад, була директором навчального закладу, де дитині, яка не знала, не вміла, не розуміла на уроці, учитель в позаурочний час надавав додаткову консультацію та роз’яснення. Тепер, на жаль, є такі випадки, про що знаємо із скарг батьків, коли вчитель не викладає повністю весь матеріал на уроці з метою, що учень має прийти до нього на репетиторство. Іншими словами репетиторство – це додаткове джерело доходу для вчителя. Але поряд з тим на уроці дитині завдана кривда, тому що учитель не відкриє програму повністю.

За словами Ганни Володимирівни, міністр освіти й науки України Лілія Гриневич говорить про вмотивованого вчителя, який має свободу творчості і який розвивається професійно. Щоб це здійснити, вчителям уже підняли зарплату на два тарифних розряди.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.