Що робити якщо у тернополян дах протікає

Опубліковано в Новини 29.03.2017

Після історії із квартирою 104, що на Злуки,57, де протікає покрівля впродовж довгого часу, в управлінні ЖКГ зазначили, що цьогоріч повинні капітально відремонтувати дах за вказаною адресою.

Крім того, в управлінні розповіли тернополянам що потрібно для того, аби їх багатоквартирний будинок увійшов до переліку тих, які капітально відремонтують:

- Для того, аби будинок внесли до переліку тих, які будуть капітально відремонтовані у 2017 чи у 2018 роках, тернополянам варто написати колективну заяву на ім’я міського голови. Не зайвим буде звернення від депутата, який курує даний округ. Представники обслуговуючого підприємства, у свою чергу надають до управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР сформований на основі осінніх оглядів список пропозицій щодо потреби у капремонті покрівель будинків. Також, при формуванні списку об’єктів обов’язково беруться до уваги доручення міського голови, - йдеться в повідомленні.

Однак і це ще не кінець, адже остаточний перелік покрівель, які будуть відремонтовані у наступному році, формується лише після затвердження бюджету та за погодженням депутатських комісій  з врахуванням звернень громадян та депутатів. Лише після такого довгого процесу покрівлю будинку будуть капітально ремонтувати. 

Разом з тим, у разі протікання покрівлі мешканці будинку можуть звернутись до обслуговуючих будинок комунальних підприємств з вимогою про поточний ремонт проблемної ділянки (поточний ремонт - ремонт, який охоплює не більше 10 % покрівлі)

- У такому випадку буде проведене обстеження спільно із представником квартири, від якої надійшла скарга на протікання. Далі його попереджають про початок здійснення ремонтних робіт і мешканець при бажанні може слідкувати за роботою працівників. По завершенню робіт, мешканцю, який звертався, пропонують підписати акти виконаних робіт. Дехто підписує відразу, хтось відтерміновує підписання до першого дощу, після чого підписує акт. Найчастіше скарги від мешканців надходять у час танення снігу або після сильних злив. Всі такі звернення розглядаються  по мірі їхнього надходження і формуються у списки почерговості виконання робі, - зазначають в управлінні ЖКГ.

Фото: з вільних джерел.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.