На Тернопільщині масово чистять узбіччя доріг

Опубліковано в Новини 29.03.2017

Планують поки що розчистити узбіччя головних автомагістралей області.

Так, вчора на смугах відведення доріг Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече, Івано-Франківськ-Бучач-Тернопіль та Стрий-Тернопіль-Кіровоград-Знам’янка працювали мульчери, повідомила прес-служба САД у Тернопільській області.

Машини, які очищують за лічені хвилини від порослі 5-10 квадратних метри узбіччя, на замовлення Служби автомобільних доріг працюють з початку весни 2017 року. Подібні механізми поки не застосовують більше у жодній області України.

Мульчер – машина, призначена для подрібнення деревини та чагарнику. Дерева утилізуються шляхом подрібнення на тріски, які залишаються на поверхні або перемішуються з верхнім шаром землі. Технологія мульчування замінює собою такі процеси як рубання, корчування, складування, спалювання, а також утилізація порубкових залишків. Всі ці процеси стають єдиною технологічною операцією, яку виконує мульчер.

При русі вперед подрібнювачі фрези нахиляють чагарники і дерева. Вони потрапляють в ротор і подрібнюються до стану тріски. Гілки і пні при цьому захоплюються до рівня землі. При задньому ході ротор збирає гілки, що залишилися і подрібнює їх остаточно спеціальними різцями, перетворюючи біоматеріал в ще більш дрібну тріску.

Побачити, як працюють мульчери на Тернопільщині, сьогодні можна біля сіл Дарахів, Комарівка та міста Кременець.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.