У Тернополі боротимуться з репетиторством і вимагатимуть звіту про фінанси від шкіл

Опубліковано в Новини 28.03.2017

З метою запобігання неналежному використанню коштів, які виділяються навчальним закладам, а також зловживанню батьківськими внесками, школи мусять оприлюднювати інформацію про свої видатки. Про це на прес-конференції заявила  Міністр освіти та науки України Лілія Гриневич.

 «У проекті закону про освіту, який ухвалений у першому читанні, ми записали обов'язкову норму для кожного навчального закладу України публікувати на своїх інтернет-сторінках чіткий звіт про їхні доходи як з бюджетних джерел, так і від батьків, і їхні видатки, і тому все стане прозорим і зрозумілим, і батьки зможуть контролювати і розуміти, скільки грошей цей навчальний заклад і на що саме отримав з бюджетів - як державного, так і місцевого рівня», - сказала Гриневич.

Міністр зазначила, що також потрібно подолати таке явище, як репетиторство, коли вчителі свідомо не надають на уроках весь необхідний матеріал, таким чином стимулюючи додаткові заняття.

 

«Ми працюємо і з батьківським організаціями, щоб це вчасно виявляти. Ми розуміємо, що тут потрібно працювати над підвищенням соціального статусу вчителя. І те, що ми просунули в цьому році по єдиній тарифній сітці, підняли на два тарифні розряди соціальний статус вчителя, а також загальне підняття заробітної плати вчителів на 50%, - це є той крок назустріч учителеві. І ми розраховуємо, що буде крок учителів назустріч реформі», -  Лілія Гриневич.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.