Де на Тернопільщині платять найбільше?

Опубліковано в Новини 28.03.2017

Активізація співпраці служби зайнятості Тернопільщини з роботодавцями та заходи з легалізації зайнятості позитивно вплинули на ринок праці області. Про це повідомив директор обласного центру зайнятості Василь Олещук.

«Продовжує зберігатися позивна тенденція щодо збільшення кількості роботодавців, які співпрацюють з обласною службою зайнятості, – зазначив він. – З початку цього року 2927 роботодавців поінформували місцеві центри зайнятості про вакансії, що в 1,6 раза більше, аніж за відповідний минулорічний період. Збільшення кількості роботодавців, які подали вакансії, відбулось у всіх районах та м. Тернополі. Чисельність самих вакансій загалом зросла на 36%».

Урядове рішення щодо зростання мінімального розміру оплати праці до 3200 грн також відобразилось на заробітній платі, яку роботодавці Тернопільщини пропонують у вакансіях. Якщо в січні-березні 2016 року запропонована роботодавцями зарплата в середньому складала 1843 грн, то з початку цього року – 3293. Найнижчу середню заробітну плату пропонують роботодавці Зборівського (2760 грн) та Монастириського районів (2982 грн). Найвищу – на Чортківщині (3440 грн), Кременеччині (3408 грн) та у Тернополі і Тернопільському районі (3401 грн).

«Кількість роботодавців, які поінформували службу зайнятості Тернопілля про очікуване вивільнення працівників, – зауважив Василь Олещук, – зменшилась вдвічі – з 74 підприємств у січні-лютому 2016 року до 49 за такий же період 2017-го. Кількість працівників, яких роботодавці передбачали вивільнити, скоротилась утричі – з 2536 до 786».

Прес-служба

обласного центру зайнятості

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.